Vrijwilligerswerk gevonden en hulp gekregen.

"WeHelpen Heemstede... daar had ik echt nog nooit van gehoord", vertelt Monique bij De Heerlijkheid, een van de eerste WeHelpen Heemstede Ontmoetingsplekken. 
Op zoek naar vrijwilligerswerk kwam zij uiteindelijk op de website van WeHelpen Heemstede. Het gezochte vrijwilligerswerk was hier snel gevonden, "Ik zit daar zo op mijn plek!", en een aanbod voor hulp had Monique ook vlot geplaatst. Toen bedacht ze dat zijzelf ook wel wat hulp kon gebruiken. 

Door haar ziekte was de grote heg in haar tuin inmiddels uitgegroeid tot een heel erg grote heg en was toe aan een flinke snoeibeurt. Haar kinderen doen al veel voor haar en steeds meer vragen, dat voelt bezwaard. Dus naast haar aanbod plaatste Monique ook een vraag. De enthousiaste snoeihulp liet niet lang op zich wachten en met wat medewerking en veel koffie van Monique ziet de heg er weer prima uit. 
Monique ontdekte dat de hulp die via WeHelpen geboden wordt altijd gratis is. "Dat zoiets nog bestaat, gewoon iets voor elkaar doen. Daar werd ik echt heel blij van." 

Via WeHelpen Heemstede is Monique geholpen, maar zij denkt dat indirect ook het dorp geholpen wordt. WeHelpen zorgt voor verbinding, meer mensen die elkaar helpen, elkaar leren kennen, gedag zeggen.
"Had ik dit 3 jaar geleden geweten, toen ik ziek werd..."  Maar positief als Monique is, is zij blij dat ze WeHelpen nu ontdekt heeft!

{##}