Het begon met 1 vraag via WeHelpen Heemstede

Mevrouw A. (fictieve naam, waar verhaal) is onlangs in Heemstede komen wonen en kon wel wat hulp gebruiken bij een paar klusjes. Een schilderij ophangen, een plankje bevestigen; het soort klusjes dat je vaak bij een verhuizing tegenkomt.

Omdat mevrouw geen netwerk in Heemstede had, plaatste zij een hulpvraag op de website van WeHelpen Heemstede. Gewoon om te proberen. Zij kreeg een reactie van iemand met twee rechterhanden die haar hielp met het schilderij. Er volgde iemand met groene vingers die mevrouw in de tuin hielp. En zij werd op haar beurt benaderd door een zorginstelling om te helpen bij een eenmalige activiteit. Want behalve een hulpvraag, had mevrouw ook een aanbod geplaatst.

Inmiddels is mevrouw A. wekelijks vrijwilliger in het zorgcentrum en spreekt zij regelmatig af met degene die haar eerder hielp. Niet meer voor klusjes, maar voor een gezellig potje scrabble.

Mevrouw A. heeft haar profiel voor nu even op ´pauze´ gezet, maar weet WeHelpen Heemstede te vinden als dat weer nodig is.

{##}