Blij dat ik de stap gezet heb!

“Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet om hulp te vragen!”  
Krista vertelt graag over haar ervaring met WeHelpen Heemstede. “De deur uit om zelf boodschappen te gaan doen werd in april voor mij steeds risico- en stressvoller. Ik had een bericht over WeHelpen Heemstede gelezen, maar zelf een hulpvraag plaatsen daar was ik wat huiverig voor. Hoe vraag je iets en hoe werkt het dan bijvoorbeeld met die website? Gelukkig stond er ook een telefoonnummer van WeHelpen Heemstede bij het bericht en toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gebeld.” 

Wij hebben de hulpvraag vervolgens voor Krista geplaatst en contact gezocht met Coby. Coby biedt al sinds de start van WeHelpen Heemstede via dit platform actief haar hulp aan. “Ik ben gestopt met werken. Dus heb ik meer tijd om in mijn buurt, wijk of dorp actief te zijn. Gewoon bij iemand op bezoek gaan, boodschappen doen.” Het contact tussen Coby en Krista was snel gelegd en zij zien elkaar nog steeds iedere week. 

“Die hulp van Coby bracht rust. Zo veel rust dat ik na een tijdje zélf een tweede hulpvraag heb durven plaatsen, voor vervoer naar mijn man die in een verpleeghuis woont.” Olav reageerde, die wel een account heeft op de website, maar geen zichtbaar hulpaanbod heeft geplaatst.  “Ik help graag en zo houd ik het voor mijzelf overzichtelijk.” Olav heeft Krista inmiddels al een paar keer geholpen met vervoer. En John helpt als Olav niet kan. “Ik ben zo blij met de hulp van Olav en John en Coby!” 

Krista wil iedereen die met een hulpvraag zit vooral aanmoedigen die vraag ook te stellen. “Als je hulp accepteert, kan je dingen loslaten. Zo kon ik sneller herstellen en zelf weer dingen oppakken.” 

{##}