Gastgezin voor een kindje met een beperking

Trefwoorden:
gastgezin, gastouder, logeren, ondersteuning, kinderen met beperking, activiteiten voor kinderen
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Deze hulpvraag is verlopen

Gastgezin voor een kindje met een beperking

Voor een kind met een beperking kan tijd doorbrengen in een andere omgeving een prettige stimulans zijn. Tegelijkertijd worden de ouders en eventuele broertjes en zusjes even ontlast. Daarom zoeken wij mensen die hun hart en hun huis open willen zetten.

Als gastgezin bied je het kind een uitje waarop het zich kan verheugen: een andere omgeving, extra aandacht en een leuk, vertrouwd contact. Voor de ouders betekent het bijkomen, tijd voor zichzelf en voor de andere kinderen in hun gezin.

Voor meerdere kinderen zijn wij op zoek naar een gastgezin of gastouder. Het kind komt bij jou thuis, soms voor een dag of dagdeel en soms blijft het logeren. De frequentie is eens per 4 weken (in het weekend) of in onderling overleg.

De opbouw van het contact gebeurt zorgvuldig en in goede samenspraak met de ouders en het gastgezin. We vinden het belangrijk dat het past en iedereen zich veilig en prettig voelt in het contact.

Ben je geïnteresseerd en wil je hier meer over weten? Stuur een bericht via de groene knop hieronder of mail naar stg@thuiszorg-gehandicapten.nl

aangepast: 12 april 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.