Spreekbuis, beslisser, maatje: een mentor is het allemaal

Wanneer:
16 mei 2023
Tijdsduur:
6 maanden
Categorieën:
ondersteuning
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Spreekbuis, beslisser, maatje: een mentor is het allemaal

Ook in jouw omgeving zijn er steeds meer mensen op zoek naar een mentor. Als mentor kom je op voor mensen met een ziekte of beperking, die moeite hebben om zelf de regie te houden in zorg en welzijn. Het gaat hierbij om mensen die geen familie hebben die ze hierbij kan helpen. Je wordt gekoppeld aan een cliënt, waarvoor je de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon bent.

Het mentorschap is uitdagend vrijwilligerswerk, waarbij je veel persoonlijk contact hebt met je cliënt. Je bezoekt je cliënt 2x per maand. Zo leer je hem of haar goed kennen en kun je vanuit die kennis helpen bij het maken van keuzes in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld wel of niet laten vaccineren of opereren.

Bij onze Stichting werken ruim 370 vrijwilligers, die mentorschap bieden aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel.

Wat krijg jij als mentor?
• uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact
• werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen
• scholing en begeleiding
• een maandelijkse onkostenvergoeding

Lijkt het je wat om ook vrijwilliger bij ons te worden? Neem dan contact op met coördinator Tamara 06 576 052 18 of tkloosterman@stichtingmentorschap.nl.
Of kijk voor meer informatie op onze website www.stichtingmentorschap.nl.

gepubliceerd: 16 mei 2023
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.