Dorcas Heemstede zoekt voorzitter en secretaris

Trefwoorden:
bestuur, secretaris, voorzitter
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Deze hulpvraag is verlopen

Dorcas Heemstede zoekt voorzitter en secretaris

Dorcas Heemstede zoekt een energieke, doortastende voorzitter en een enthousiaste secretaris. Op dit moment worden deze twee functies op interim basis vervuld. Naast een voorzitter en secretaris bestaat het bestuur uit een penningmeester en enkele algemene bestuursleden verantwoordelijk voor onder andere pandbeheer, logistiek en winkelbeeld/styling.

Dorcas Heemstede is een goedlopende kringloopwinkel, gevestigd in een historisch pand aan de Herenweg. De winkel draait geheel op vrijwilligers en de volledige opbrengst van de winkel gaat naar het goede doel, op dit moment water-, sanitatie- en scholingsprojecten in Tanzania. De winkel wordt druk bezocht en door de klanten wordt de winkel wel de Bijenkorf onder de kringloopwinkels genoemd.

Op openingsdagen zijn dagcoördinatoren verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de winkel, de inzet en het welbevinden van vrijwilligers en de service aan klanten. Het bestuur heeft een overkoepelende taak in dit winkelmanagement. Het bestuur legt het winkel- en vrijwilligersbeleid vast, ondersteunt de dagcoördinatoren, draagt zorgt voor allerhande beheersmatige, financiële, logistieke en administratieve processen, onderhoudt externe relaties en zorgt voor publiciteit. Het bestuur komt eens in de 4-6 weken bij elkaar, maar de tijdsinvestering van bestuursleden is bij elkaar opgeteld toch al gauw een dag per week.

De voorzitter is 'het gezicht' van het bestuur. Hij/zij geeft leiding aan het bestuur in het uitvoeren van alle bestuurswerkzaamheden en treedt namens de Dorcas-winkel naar buiten. Het is een verantwoordelijke functie, waarbij ervaring met bestuur, leidinggeven en vrijwilligersorganisaties goed van pas komt.

De secretaris is de penvoerder van het bestuur. Hij/zij verzorgt de verslaglegging, de correspondentie en diverse administratieve processen namens het bestuur. Ook levert de secretaris zijn/haar bijdrage aan beleidsplannen en publiciteit. Een vlotte pen is belangrijk, maar ook handigheid met diverse computerprogramma's, mail, dropbox en sociale media.

gepubliceerd: 11 februari 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.