Ben jij dat steuntje in de rug voor andere ouders?

Wanneer:
05 september 2019
Tijdsduur:
6 maanden
Trefwoorden:
gezelschap, vluchtelingen, netwerk vergroten, kinderen, een goed gesprek, voorlezen, ouders, samen naar buiten, ouders ontlasten, eenzaamheid wegnemen, gezinsondersteuning, spelletjes, gezin, verzorging
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Ben jij dat steuntje in de rug voor andere ouders?

ERVAREN OPVOEDERS GEZOCHT!
Home-Start: tijdelijke steun, een luisterend oor en praktische hulp voor gezinnen

Op zoek naar zinvol werk bij een leuke vrijwilligersorganisatie?
Home-Start Haarlem zoekt ervaren ouders of opvoeders, die een steuntje in de rug willen zijn voor gezinnen. Wij zijn altijd op zoek naar hartelijke mensen die zelf ervaring met opvoeding hebben, goed kunnen luisteren en bereid zijn om een aantal uren per week een gezin te ondersteunen.

Om bij Home-Start aan de slag te gaan is geen speciale vooropleiding nodig. Zelf opvoedervaring hebben en de Home-Start training volgen, is voldoende. Ieder voorjaar en ieder najaar starten we weer met de Home-Start training.

Wij, Elize, Monique en Stéphanie zijn de coördinatoren van Home-Start in Haarlem. Wij ondersteunen de vrijwilligers, organiseren bijeenkomsten waar vrijwilligers een klankbord vinden en koppelen vrijwilligers en gezinnen aan elkaar. Ook verzorgen we de training en themabijeenkomsten.

Wat is Home-Start?
Home-Start is een landelijk programma voor opvoedingsondersteuning. We zijn in 155 Nederlandse gemeenten actief. Home-Start Haarlem wordt uitgevoerd door Humanitas en is er voor inwoners van Haarlem. In Haarlem komen gezinnen met tenminste een kind in de leeftijd van 0-14 jaar in aanmerking voor de gratis ondersteuning.

Meer weten over Home-Start? Kijk dan op www.home-start.nl. Je kunt je telefonisch aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij één van de coördinatoren:
Monique 06-53614050, Stéphanie 06 35130429 of Elize 06 10689933 of door een e-mail te sturen naar Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je motivatie, wensen en mogelijkheden.

Meer weten of aanmelden?
Bel: Monique 06-53614050, Stéphanie 06 35130429 of Elize 06 10689933
Mail: Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl.

aangepast: 5 september 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.