Home-Start in Haarlem en Heemstede: cursus start dit najaar!

Wanneer:
14 september 2021
Tijdsduur:
2 maanden
Categorieën:
gezelschap, ondersteuning, onderwijs
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Home-Start in Haarlem en Heemstede: cursus start dit najaar!

ERVAREN OPVOEDERS GEZOCHT!
Home-Start Haarlem: tijdelijke steun en vriendschap voor gezinnen

Op zoek naar zinvol werk bij een leuke vrijwilligersorganisatie?
Home-Start Humanitas zoekt ervaren ouders en opvoeders, die een steuntje in de rug willen zijn voor gezinnen. De voorbereidende cursus voor nieuwe vrijwilligers wordt verschillende keren per jaar gegeven.

Home-Start Haarlem is op zoek naar hartelijke ruimdenkende mensen die: zelf ervaring met opvoeding hebben, goed kunnen luisteren en bereid zijn om een aantal uren per week een gezin te ondersteunen.

Om bij Home-Start aan de slag te gaan is geen speciale vooropleiding nodig. Zelf ervaring hebben als opvoeder en de Home-Start cursus gevolgd hebben is voldoende. In het najaar starten we weer met een cursus. De cursus duurt zes weken, elke week één ochtend waarschijnlijk de maandagen.

Je denkt mee over de opvoeding van de kinderen, biedt een luisterend oor en soms praktische hulp in het gezin waaraan je gekoppeld wordt.
Onze ervaring is dat het werk bij Home-Start bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling en je leven verrijkt. De vrijwilligers, die voor Home-Start wekelijks een gezin bezoeken, zijn meestal enthousiast over hun werk. Ze hebben het gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen op een gelijkwaardige basis en zien het als mogelijkheid echt in contact te komen met andere ouders, die misschien heel anders in het leven staan.

Home-Start is een landelijk programma in opvoedingsondersteuning. Home-Start wordt hier uitgevoerd door Humanitas en is er voor inwoners van Haarlem en Heemstede.
Meer weten over Home-Start? Kijk dan op www.home-start.nl. Je kunt je telefonisch aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij één van de coördinatoren:
Stéphanie 06 35130429 of Monique 06 53614050 of door een e-mail te sturen naar Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je motivatie, wensen en mogelijkheden.
____________________________________________

Ook bij Home-Start en uitvoeringsorganisatie Humanitas hanteren wij de actuele Coronamaatregelen. Voor vragen daarover kun je ons mailen of bellen.
Aandacht en steun……. Juist nu!

aangepast: 14 september 2021
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.