Steun en vriendschap voor gezinnen bij Home-Start!

Wanneer:
03 augustus 2020
Tijdsduur:
6 maanden
Categorieën:
gezelschap, ondersteuning, onderwijs
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Steun en vriendschap voor gezinnen bij Home-Start!

Gezocht: maatje voor een gezin!
Home-Start: tijdelijke steun en vriendschap voor gezinnen

*Zie onder voor aanpassingen ivm Coronamaatregelen

Op zoek naar zinvol werk bij een leuke vrijwilligersorganisatie?
Home-Start Haarlem zoekt ervaren ouders of opvoeders, die een steuntje in de rug willen zijn voor gezinnen.

Home-Start Haarlem is op zoek naar hartelijke ruimdenkende mensen die: zelf ervaring met opvoeding hebben, goed kunnen luisteren en bereid zijn om een aantal uren per week een gezin te ondersteunen.

Je denkt mee over de opvoeding van de kinderen, biedt een luisterend oor en soms praktische hulp in het gezin waaraan je gekoppeld wordt.
Onze ervaring is dat het werk en de scholing die je bij Home-Start krijgt, bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling en je leven verrijkt. De vrijwilligers, die voor Home-Start wekelijks een gezin bezoeken, zijn bijna zonder uitzondering heel enthousiast over hun werk. Ze hebben het gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen op een gelijkwaardige basis en zien het als mogelijkheid echt in contact te komen met andere ouders, die misschien heel anders in het leven staan.

Om bij Home-Start aan de slag te gaan is geen speciale vooropleiding nodig. Zelf ervaring hebben als opvoeder is voldoende om mee te doen aan de Home-Start introductietraining.

Home-Start is een landelijk programma in opvoedingsondersteuning. Home-Start Haarlem wordt uitgevoerd door Humanitas en is er voor inwoners van Haarlem.

Meer weten over Home-Start? Kijk dan op www.home-start.nl Je kunt je telefonisch aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij één van de coördinatoren:
Monique 06-53614050, Stéphanie 06 35130429 of Elize 06 10689933 of door een e-mail te sturen naar Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je motivatie, wensen en mogelijkheden.

*Ook bij Home-Start en uitvoeringsorganisatie Humanitas hanteren wij de bekende Coronamaatregelen. Voor vragen daarover kun je ons mailen of bellen.
Aandacht en steun……. Juist nu!

aangepast: 26 oktober 2020
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.